News

Duurzame handschoenen die je nooit meer kwijt raakt… 

Duurzame handschoenen die je nooit meer kwijt raakt… 

Juist die dure handschoenen van mooie kwaliteit, die lang meegaan en ook nog eens van natuurlijke materialen zijn gemaakt, die wil je niet kwijtraken. In deze blog staan een aantal tips om je duurzame handschoenen niet kwijt te raken. Maar eerst nog wat over de duurzame handschoenen zelf. 

De duurzame handschoenen

Je hebt vast wel eens een paar van die goedkope handschoenen gekocht die eigenlijk niet lang mee gingen. Ze waren ook helemaal niet warm. Een typisch voorbeeld van fast fashion, kledingstukken die je maar een korte periode gebruikt en daarna weer opnieuw aanschaft. 

duurzame-handschoenen-handgemaakt-zwart-leer

Vroeger was het gebruikelijk om een kledingstuk/accessoire te kopen en hier een lange periode mee te doen. Dit kon, omdat de kleding/accessoires van goede kwaliteit waren. Echte ambacht was toen nog de norm. De mensen die het product maakten hadden de juiste kennis van de materialen en het productieproces en stopten er hun liefde in. Echte ambacht bestaat nog steeds, en voel je door het product heen. Je betaalt soms iets meer, maar het gaat een stuk langer mee en je krijgt er een goede kwaliteit voor terug. Daardoor ben je er ook zuiniger op.

Het is ook vanuit duurzaamheid goed om langer gebruik te maken van een kledingstuk of accessoire. De handschoenen van BOTTINES  zijn tijdloos en met de hand gemaakt.  Het materiaal dat wordt gebruikt is natuurlijk gelooid leer van hoge kwaliteit en 100% natuurlijke schapenwol. Ook deze  duurzame handschoenen gaan daardoor lang mee.

BOTTINES handschoenen gemaakt van reststukken leer

Duurzaamheid bij BOTTINES zit 'm niet alleen in de kwaliteit van de handschoenen en het niet willen kwijtraken ervan. De handschoenen worden gemaakt van leer dat een restproduct is van de Portugese vleesindustrie. Leer, dat anders zou worden weggegooid.  Voor elke handschoen wordt de huid van één dier gebruikt, met zijn eigen uiterlijke kenmerken. Geen enkele handschoen is dus hetzelfde.

Tips om nog duurzamer met je handschoenen om te gaan en ze niet kwijt te raken

  1. Clip’m
    Je kent het vast wel, je hebt haast en stopt even snel je te grote handschoenen in je net iets te kleine zak. Gegarandeerd verlies je weer een handschoen. Of je ‘m nog terug vindt dat is de vraag. De perfecte oplossing hiervoor is een ‘handschoenen clip’ gebruiken om je handschoenen vast te clippen aan je broek, jas, mouw etc.
  2. Label in je duurzame handschoenen
    Maak in je handschoenen een label met je telefoonnummer. Dit is handig voor het geval dat je toch je handschoenen ergens vergeet of kwijtraakt. Hopen dat je reddende engel jou dan belt om te zeggen dat ze je handschoen(en) hebben gevonden.
  3. Goed opbergen
    Om je duurzame handschoenen niet te verliezen stop ze dan altijd in het zijvakje van je tas. Het liefst een vakje met een rits zodat ze er echt niet uit kunnen vallen. Zorg ervoor dat het routine wordt om ze daar op te bergen, zodat je dat nooit vergeet. Bij de BOTTINES handschoenen komt er zelfs een mooi een handig zakje bij om ze in te bewaren. Zo blijven ze ook nog netjes!

duurzame-handschoenen-handgemaakt-zwart-leer

Het snel kwijtraken van je handschoenen kan nu dus niet meer een reden zijn om geen ambachtelijke en duurzame handschoenen aan te schaffen. Duurzame handschoenen, gemaakt van reststukken leer die jaren meegaan voor dezelfde prijs als alle handschoenen bij elkaar die je in twee jaar zou kopen.