News

Sandalen trend 2022

Sandalen trend 2022

De lente is inmiddels met prachtig weer van start gegaan! De zon laat zich weer steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. Wat is dit genieten na de winter! Heb jij je sandalen al uit de kast gehaald? En zijn je voeten klaar voor het sandalenseizoen?

Sandalen zijn de ideale schoentjes voor warm lente- en zomerweer, dus zorg dat je voorbereid bent als het mooie weer straks echt doorzet. Er is toch niets lekkerder dan die warme zonnestralen op je voeten? Instant vakantiegevoel gegarandeerd! Wij zetten de sandalen trends voor 2022 voor je op een rij om alvast in zomerse sferen te komen!

De sandalen trends van 2022 

Elk jaar zijn er weer nieuwe sandalen trends. Het komende jaar zul je veel van onderstaande trends zien.

Vrouwelijke details

Sandalen trend 2022

Dit voorjaar slaat de trend twee totaal verschillende kanten op: of overdreven mannelijk, of juist extra vrouwelijk met diamantjes, parels, strikjes, dunne bandjes of  een glansje. Deze minimalistische sandalen in een prachtige rosé metallic kleur van BOTTINES passen goed binnen deze trend. Ze zijn minder extreem (en daardoor minder trendgevoelig), dus ook na deze zomer zul je ze nog lang willen dragen!

Chunky plateau zolen

Sandalen trend 2022

Precies het tegenover gestelde van de vrouwelijke details, zijn de sandalen met plateauzolen. Hoe dikker de zool van de sandaal, hoe beter volgens deze trend. Handig voor de kleinere dames onder ons, want zo ben je meteen een aantal centimeter groter.

Hou jij hier zelf niet van, maar wil je wel graag lengte creëren? Dan zijn onze Yoko sandalen een goed alternatief. Deze hebben een a-symmetrisch bandje om de enkel dat doorloopt tot de zool van de sandaal, waardoor je benen langer lijken!

Aan de trend van dikke zolen doen wij dus niet mee. Verderop leggen we je uit waarom. (Overigens passen onze gouden kindersandaaltjes dan weer wel binnen deze trend...)

Veter sandalen

Sandalen trend 2022

Nog een andere trend voor de komende lente/zomer zijn de sandalen met ‘lace up’. Je strikt ze vast rond je enkel, wat een hele elegante look geeft. Deze sandaaltjes van BOTTINES zijn gemaakt van raffia en passen perfect bij deze trend. Er zijn nog een paar laatste paren over (in rood, blauw en groen - wat weer bij een andere trend, namelijk die van felle kleuren - past). Op = op dus wees er snel bij als je interesse hebt!

Mee gaan in de trend of kiezen voor duurzame ambachtelijke sandalen?

Een blog over de sandalen trends van 2022, door BOTTINES… Die had je waarschijnlijk niet zien aankomen. Want als wij één boodschap uitdragen, is het dat wij niet aan trends doen omdat we daar niet achter staan. De vraag die wij jullie dan ook graag stellen: hoe lang blijven deze trendy sandalen echt in de mode? De sandalen trend van 2022 is misschien in 2023 alweer passé…

Los van het trend vraagstuk, triggeren we je ook graag om na te denken over de kwaliteit. Voor goede kwaliteit betaal je soms iets meer, maar je product gaat een stuk langer mee. En laat juist schoenen die trendgevoelig zijn vaak goedkoper en kwalitatief minder goed zijn. Dus zelfs al zou je je trendy sandalen langer willen dragen, dan is het nog maar afwachten of dit kan. 

Vanuit het punt van duurzaamheid wil je je sandalen zo lang mogelijk kunnen dragen. De sandalen van BOTTINES worden met de hand gemaakt, gaan lang mee, zijn tijdloos en heel comfortabel. Je mag dan ook verwachten dat je er veel plezier van zult beleven. Het leer van de sandalen wordt bovendien op een natuurlijke manier gelooid, zonder de toevoeging van schadelijke chemicaliën. Dat maakt onze sandalen nóg duurzamer!

Ga jij mee met grillige trends, of koop je dit jaar duurzame ambachtelijke sandalen die je ook de komende jaren nog zult dragen? Neem hier een kijkje bij alle handgemaakte sandalen van BOTTINES en blijf altijd “on fleek”, seizoen na seizoen ☺️