News

Warme handschoenen: welke zijn het beste voor een koude winter?

Warme handschoenen: welke zijn het beste voor een koude winter?

Koude winterdagen. Sommige mensen vinden het heerlijk, anderen gruwelen ervan. Iets waar wij iedereen wel een hekel aan heeft, is koude handen. De perfecte (mooie) warme handschoenen vinden voor een koude winter kan best lastig zijn. Wij hebben daarom een paar tips voor heerlijke warme handen deze winter.

Wanten of normale handschoenen?

Allereerst heb je de keuze tussen wanten en handschoenen.

warme-wanten warme-handschoenen

Zowel wanten als normale handschoenen kunnen je handen warm houden. Het voordeel van wanten is dat deze je handen nóg warmer houden. In wanten zitten je vingers bij elkaar. Zo geven ze elkaar warmte. Er zit ook meer lucht tussen, wat zorgt voor isolatie. Ook gaat in wanten minder stralingswarmte verloren. Tenslotte hebben wanten minder naden dan handschoenen, waardoor er minder warmte verloren gaat. 

Het voordeel van handschoenen is echter wel dat ze handiger zijn, omdat je dan vrije vingers hebt. Hiermee kan je toch makkelijker iets vastpakken.

Het dilemma is dan: ga je voor de warmste oplossing en echt langdurige warme handen, of voor de meer praktische oplossing?

Tip voor warme handschoenen: neem ze niet te klein

Ga je toch voor handschoenen, neem ze dan niet te klein. In te kleine handschoenen blijven je handen kouder. Ze beïnvloeden de bloedcirculatie, waardoor je vingers sneller koud worden. Bovendien zorgt de extra ruimte voor lucht en dus voor isolatie, en zo ook voor warmere handen. Mocht je dus nog twijfelen tussen twee maten handschoenen, kies dan beter voor een maatje groter. 

Check het materiaal van je warme handschoenen

Niet alle materialen houden je handen warm. Sommige nep-leren handschoenen kunnen boven de 2 graden volstaan maar daaronder zullen je vingers er niet blij van worden. Hetzelfde geldt voor handschoenen met een synthetische voering.

De leren handschoenen van BOTTINES zijn allemaal handgemaakt door echte vakmensen in een klein familiebedrijf in de Alentejo in Portugal. Warm zijn deze handschoenen zeker. De voering bestaat namelijk uit 100% natuurlijke, heerlijk zachte schapenwol. De huiden die worden gebruikt zijn reststukken leer. Dit is een restproduct van de vleesindustrie en deze huiden worden anders vernietigd.

De handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende winterse kleuren. Bekijk hier ons gehele assortiment warme handschoenen en wanten die altijd mooi blijven.