News

BOTTINES lanceert duurzame sandalenlijn van raffia

BOTTINES lanceert duurzame sandalenlijn van raffia

In april 2019 lanceert BOTTINES een nieuwe exclusieve schoenenlijn. In de hoofdrol: sandalen van raffia. De lijn bestaat uit vijf verschillende varianten. Het luchtige materiaal en de frisse kleuren maken ze een absolute must voor deze zomer. In de eerste week van april zijn de schoenen voor het eerst te zien én te passen, tijdens de BOTTINES pop-up store in Amsterdam en komt daarna online. 

Eerlijke productie

De schoenen worden duurzaam geproduceerd in Marokko, waar Bottines’ Marjolein nauw samenwerkt met een collectief van twintig vrouwen. Deze vrouwen zijn gespecialiseerd in handwerk en verdienen op deze manier een eerlijk loon. Het knopen van de sandalen is een tijdrovende klus en het handwerk zorgt ervoor dat iedere schoen een uniek patroon heeft. Niet zo gek dat Bottines voor deze productie in Marokko uitkwam, aangezien het land het hoogste percentage ambachtslieden ter wereld heeft.

Raffia

Raffia is een materiaal dat wordt gemaakt van gestript en gedroogd palmblad en wordt gekleurd met natuurlijke stoffen. Raffia voelt zacht aan en ademt goed, wat het tot een comfortabel materiaal maakt voor de warme zomermaanden. De binnenzool van de schoenen zijn van leer, voor draagcomfort

De toenemende vraag naar vegan schoenen

Steeds vaker krijgt BOTTINES de vraag of er ook vegan schoenen geproduceerd kunnen worden. Een goede vraag! We willen immers allemaal zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk zijn. Maar, als je kritisch gaat kijken naar wat alternatieven zijn, kom je uit op nepsuède en nepleer, wat van PVC gemaakt is. Ja, van plastic dus! Raffia is in onze visie een mooi natuurlijk alternatief. 

Lancering

De zomerschoenen worden gelanceerd tijdens de Bottines pop-up store: 2 - 9 april, Huidenstraat 13, Amsterdam. De online lancering zal tegelijkertijd plaatsvinden.