News

Duurzame sandalen: wat onze sandalen duurzaam maakt

Duurzame sandalen: wat onze sandalen duurzaam maakt

Vind jij ook dat leren producten vaak mooier worden wanneer ze al een tijdje zijn gedragen? Dit geldt zeker voor onze handgemaakte, leren Griekse sandalen. Trek ze dus gerust elke warme dag aan. Als je wat voorzorgsmaatregelen in acht neemt (zoals niet met water in aanraking laten komen, vooral niet zout zeewater) dan zullen ze lang mooi blijven.  

Niet alleen de lange draagduur maakt BOTTINES sandalen tot duurzame sandalen. Het materiaal, het productieproces en de werkwijze in onze webshop staan allemaal in het teken van duurzaamheid.

‘Click-shop-return’ model tegengaan 

Het wordt ons tegenwoordig zo makkelijk gemaakt om te kopen-kopen-kopen. Je kunt een heel pakket met alles wat je leuk vindt samenstellen en vaak hoef je niet eens direct te betalen. Je past een paar items - als je zin hebt - en stuurt de overige items gratis terug, soms zelfs zonder ze te hebben gepast. Persoonlijk staat ons dit enorm tegen. En de busjes van de DHL maar heen en weer crossen. Om nog maar te zwijgen over al het verpakkingsmateriaal. 

Bij BOTTINES willen we dat iemand niet zomaar een snelle, ondoordachte aankoop doet, om vervolgens zonder na te denken weer te retourneren. Wij betalen de verzendkosten, maar de retourkosten zijn voor rekening van de besteller. Dit om het niet duurzame ‘click-shop-return’-model tegen te gaan. Weloverwogen keuzes maken voor wat je aanschaft. Dat is waar we bij BOTTINES voor staan. Geen snelle aankopen, maar een duurzame investering in je garderobe waar je jarenlang blij mee zult zijn.

Duurzame sandalen in productie, materiaal en arbeid

Dat onze producten zo duurzaam mogelijk moeten zijn, is voor ons vanzelfsprekend.  Een keuze die wij heel bewust maken, is om al onze producten lokaal (in Europa) te produceren, in plaats van aan de andere kant van de wereld. 

Het leer waar onze Griekse  sandalen van worden gemaakt wordt op een duurzame manier gelooid. In plaats van het toevoegen van schadelijke chemicaliën worden natuurlijke producten zoals boomschors of vruchten gebruikt. Wist jij al dat natuurlijk gelooid leer uiteindelijk langer mee gaat dan geraffineerd leer, waar wel chemicaliën aan zijn toegevoegd? 

Tenslotte worden onze duurzame sandalen geproduceerd onder goede werkomstandigheden. De producenten ontvangen een eerlijke prijs en krijgen via ons toegang tot de Nederlandse consumentenmarkt. Bovendien onderhouden wij een persoonlijke band met onze producenten, waardoor wij precies weten wie er onder welke omstandigheden aan onze producten werkt. 

duurzame sandalen

Een selectie van onze mooiste duurzame sandalen

We zetten graag een paar van onze bestsellers voor je op een rijtje.

Yoko sandaal

Deze leren sandaal is simpel en toch elegant. Met name door het a-symmetrische enkelbandje dat tot de zool van de sandaal reikt. Hierdoor lijken je benen extra lang. De sandaal is makkelijk aan te trekken doordat er geen gespjes aan zitten. De Yoko sandaal is te verkrijgen in vier verschillende designs. 

duurzame sandalen

Hydra sandaal

Een sandaal zonder franje en daardoor perfect voor onder iedere outfit. De Hydra sandaal is verkrijgbaar in het rosé goud en in het zwart. Het verstelbare bandje om de enkel maakt ze extra stevig en daardoor heel comfortabel.

duurzame sandalen bottines

Gaia sandaal 

De Gaia sandaal is ideaal voor een dagje strand of struinen door de stad. Je trekt de sandaal eenvoudig aan. Door de schuine bandjes die vanuit de grote teen over de voet lopen en de extra band over de breedte van de voet, blijven ze goed zitten. De comfortabele zool met extra ondersteuning maakt ze een stuk comfortabeler dan normale slippers.

duurzame sandalen gaia

We zetten de voordelen van onze duurzame sandalen graag nog even voor je op een rijtje:

  • 100% handgemaakt.
  • Gemaakt volgens oude ambacht, in de Griekse Peloponnesos.
  • De duurzame sandalen zijn van hoge kwaliteit en gaan daardoor lang mee.
  • Chroom-vrij en dus hypoallergeen.
  • Ambachtelijk geproduceerd en daardoor verkrijgbaar in beperkte oplage, dus geen grote restvoorraad die wordt vernietigd. 
  • De zeer flexibele, rubberen zool biedt antislip en maakt een einde aan dat irritante geklak van de meeste sandalen! 
  • Extra demping onder de hak voor meer ondersteuning en draagcomfort