News

Handgemaakte duurzame pantoffels uit Portugal

Handgemaakte duurzame pantoffels uit Portugal

Hoewel we in Nederland geen echt strenge winters kennen, blijft de kou toch altijd lang hangen. Zelfs in april is er vaak nog nachtvorst. En wat ga jij doen nu de gasprijzen zo stijgen? Ga jij thuis ook minder stoken? Hoe ga jij er voor zorgen dat je warm blijft? Niets vervelender dan koude voeten, toch? Nóg een reden om  onze duurzame pantoffels aan te schaffen.. Eenmaal aan, trek je ze niet snel meer uit!

BOTTINES pantoffels zijn gemaakt van reststukken leer

Elke pantoffel is anders, omdat voor elke pantoffel een andere huid wordt gebruikt. En de details van de huid zie je terug in de pantoffel. Wist je dat de huiden die BOTTINES gebruikt afkomstig zijn van reststukken huid uit de Portugese vleesindustrie? Het is van dit afval dat het suède van onze pantoffels wordt gemaakt. Huiden, die anders zou worden weggegooid. Om de huiden te verwerken tot leer, worden ze op een natuurlijke manier gelooid, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Dat is beter voor de mens, én het milieu.

Met onze keuze voor restleer maken we het er onszelf niet makkelijker op. Onze duurzame pantoffels zijn soms gewoon niet te produceren, omdat er niet genoeg kwalitatief goede resthuiden te krijgen zijn. Duurzaamheid bij BOTTINES  zit ‘m dus niet alleen in de kwaliteit van de pantoffels. Wij staan echt achter het gebruik van leer dat anders zou worden weggegooid. Het is de belangrijkste reden waarom wij hebben gekozen om samen te werken met de producent van onze huidige pantoffels. 

duurzame pantoffelsduurzame pantoffels handgemaakt

 

Deze duurzame pantoffels reinigen zichzelf 

De duurzaamheid van deze pantoffels zit niet alleen in het gebruik van restleer, het natuurlijk looien van de huiden en de kwaliteit. Ook gaan deze duurzame pantoffels een stuk langer mee doordat ze gevoerd zijn met 100% natuurlijke, zachte schapenwol. En het fijne van wol is dat het zichzelf ‘reinigt'. Wol heeft de eigenschap dat het de temperatuur reguleert, waardoor je geen zweetvoeten krijgt. Bovendien is wol anti-bacterieel en vuilafstotend. Vuil trekt niet in de wol door de van nature aanwezige oliën in de wol. Je pantoffels kun je blijven dragen zonder dat ze vies worden of gaan stinken. 

Met deze pantoffels blijven je voeten niet alleen de hele dag lekker warm, je voelt je ook nog eens beter over je aankoop. Je gebruikt natuurlijke producten en restproducten. Duurzamere pantoffels bestaan er eigenlijk niet. Deze lekkere huisschoenen komen in twee soorten: pantoffels met een open hak en pantoffels met een dichte hak.