Over BOTTINES

Wat goed en leuk dat je meer over ons wilt weten. Wij kunnen het alleen maar aanmoedigen dat mensen bewuste keuzes maken en onderzoek doen naar waar hun producten vandaan komen.

Wie zijn wij?

BOTTINES is een duurzaam modemerk dat grote waarde hecht aan ethiek, stijl, en kwaliteit. We willen onze klanten kennis laten maken met de stijl van BOTTINES en hen inspireren om minder mee te gaan met trends. Met stijlvolle, kwalitatief goede, tijdloze en comfortabele producten, willen we onze klanten een goed alternatief bieden voor schadelijke fast fashion. We moedigen mensen aan om voor een aantal key pieces te gaan en deze af te stylen met andere tijdloze items.

Lokale ambachten

BOTTINES draagt bij aan het in stand houden van vaak eeuwenoude ambachten, typisch voor de regio waar ze vandaan komen. We verliezen het duurzaamheid aspect niet uit het oog.

Momenteel verkopen we sandalen uit de Griekse Peloponnesos, enkellaarsjes en broekriemen uit de Franse Camargue, Marokkaanse raffia muiltjes (gemaakt van palmblad) en leren handschoenen met schapenwol uit Portugal.

Ethisch ondernemen

Bij ons staat ethisch ondernemen met stip op 1 als het gaat om onze belangrijkste waarden. Al onze producten worden op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd, met respect voor mens én milieu. We kennen de omstandigheden waaronder onze producten worden gemaakt, door wie ze worden gemaakt, de materialen die worden gebruikt en de oorsprong van deze materialen. We onderhouden een nauwe relatie met al onze producenten. Zij werken onder goede omstandigheden, ontvangen een eerlijke prijs en krijgen via ons toegang tot de Nederlandse consumentenmarkt. We gaan geen samenwerkingen aan met partijen die niet passen bij onze eigen kernwaarden en belofte: onze klant een goed alternatief bieden voor fast fashion.  

Met onze leren producten zijn we misschien niet altijd het duurzaamste alternatief, maar door onze manier van werken en de keuzes die wij maken dragen we wel degelijk ons steentje. Zo is het leer dat wordt gebruikt vaak op een natuurlijke manier gelooid, zonder de toevoeging van schadelijke chemicaliën. Is dit niet mogelijk, zoals in het geval van handschoenen, dan wordt bijvoorbeeld gekozen voor leer dat een restproduct van de vleesindustrie is, en dat normaliter als afval zou worden vernietigd. Door tijdloze producten van hoge kwaliteit en comfort te verkopen zorgen we ervoor dat onze klanten onze producten lange tijd met veel plezier zullen dragen. Want ook kwaliteit is een belangrijke graadmeter voor duurzaamheid. 

Inge van Meer | eigenaar

Eigenaar van BOTTINES is Inge van Meer. Inge woont in Overveen (tussen Haarlem en het strand), is moeder van drie (Jack, Nora en Hugo) en getrouwd met Max. 
inge-van-meer