About BOTTINES

Bij BOTTINES vind je exclusieve handgemaakte schoenen en accessoires uit Zuid-Frankrijk, Griekenland en Marokko. Onze filosofie: wij verkopen enkel producten waar wij achter staan. Dat zijn producten die op een duurzame manier en met de hand gemaakt zijn, met aandacht voor mens en milieu, en waarmee niet wordt ingeleverd op stijl of kwaliteit. Alle producten die wij aanbieden zijn exclusief in Nederland verkrijgbaar via BOTTINES.                                                                                                                                                                  
Enkellaarsjes uit Zuid-Frankrijk
Het is alweer sinds 10 jaar dat wij samen met het Franse merk La Botte Gardiane uit de Camargue (Zuid-Frankrijk), waar onze enkellaarsjes vandaan komen waarmee het allemaal begon. De Camargue is het gebied van de “gardians”, de Franse cowboys die de stieren en koeien verzorgen. Het is voor deze cowboys dat de laarzen oorspronkelijk in 1958 werden ontworpen. De schoenen zijn van de hoogste kwaliteit leer (onder meer afkomstig van leerlooierij Degermann, die ook aan Hermes en Ralph Lauren levert).
Het leer wordt op een natuurlijke manier gelooid, wat betekent dat chemicaliën zijn vervangen door bijvoorbeeld de schors van een eik, rozemarijn of kastanje. Elke schoen wordt door hun eigen vaklieden met de hand gemaakt in hun eigen atelier in Frankrijk. 100% made in France dus. Wij stellen de kleurencombinaties samen.
In 2007 ontving La Botte Gardiane van de Franse overheid het certificaat “Living Heritage Company”. Voor het modehuis Céline maakten zij Camargue laarzen. Monocle maakte een reportage.                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                             
Griekse sandalen uit de Peloponnesos 
In 2017 lanceerden wij een sandalenlijn onder eigen label. Gebaseerd op de Griekse sandaal zoals we deze allemaal kennen, maar met een eigen, meer elegante en vrouwelijke twist.
Ook onze sandalen worden op een ambachtelijke manier gemaakt, deze keer in een atelier in Griekenland. Onze schoenmaker leerde het vak van zijn vader en hielp hem op zijn elfde al met het maken van schoenen. Later opende hij een eigen schoenenzaak met schoenen uit Spanje en Italië. De recessie hakte er hard in en dus besloot hij om zelf weer schoenen te gaan maken. Na drie jaar vond hij de beste leerleverancier en een fabriek die exclusief voor hem de unieke flexibele rubberen zolen kon maken. Pas toen vond hij de kwaliteit goed genoeg om ze daadwerkelijk te gaan verkopen.
Sinds de lancering zijn onze sandalen erg populair. Door het hoge draagcomfort hebben we een groot aantal terugkerende klanten. 
Ook de sandalen zijn exclusief in Nederland verkrijgbaar via BOTTINES.                                                                                                                                                     
                
                     
Raffialijn uit Marokko
Steeds vaker kregen wij de vraag of wij ook vegan schoenen kunnen produceren. Zo ontstond het idee om een collectie zomerschoenen toe te voegen van raffia palmbladeren. Om niet in te leveren op de kwaliteit en draagcomfort hebben we ervoor gekozen om wel leren zolen te gebruiken, dus vegan zijn ze niet.
Onze raffia collectie maken wij in samenwerking met een Marokkaans vrouwencollectief. Deze vrouwen knopen de gedroogde en op een natuurlijke manier gekleurde raffia palmbladeren in de avonduren vanuit huis, als hun kinderen op bed liggen, tot de prachtigste schoenen! Hiermee ondersteunen we hen in hun financiële onafhankelijkheid.
Deze fairtrade samenwerking heeft in 2019 geresulteerd in een eerste kleine collectie in vrolijke kleuren, en werd al gelijk in Nederlandse Vogue gepubliceerd! In 2020 kunnen jullie wat nieuwe exemplaren in onze collectie verwachten. Ook de raffia schoenen zijn exclusief in Nederland verkrijgbaar via BOTTINES.
                                                                                                                                     
 

Thank you for shopping with us! 

Inge van Meer 

Owner - BOTTINES.nl

We support & love #MadeinFrance #MadeinEurope #Craftsmanship #FairFashion #Handmade #ConsciousShopping #Slowfashion #Durability #Qualitybeforequantity