FAQ

Pasvorm

De enkellaarsjes zijn gemaakt op een Franse leest. Over het algemeen vallen ze daardoor wat krapper. Hierbij het advies voor de modellen:

Bottines laarsjes suede - Smalle & 'ik heb gemiddelde voeten' = normale maat bestellen ivm suede wat iets soepeler wordt. Voor brede voeten en hoge wreven = halve maat groter bestellen.

Bottines laarsjes pony haar - halve maat groter bestellen voor iedereen

Bottines sandalen - vallen normaal tot groot. Neem eigen maat of halve maat kleiner

 

Materialen 

Alle materialen die BOTTINES gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit, en we proberen zoveel mogelijk met 100% natuurlijk gelooid leer te werken. Beter voor het milieu en beter voor jou - geen chemicaliën in je schoen waardoor ze beter ademen. Alle binnenzolen zijn van leer. De enkellaarsjes en sandalen hebben een rubberen buitenzool. De raffia schoenen hebben allemaal leren zolen. 

Al het leer wat ons atelier gebruikt is gecertificeerd en is van dieren die al overleden zijn. Er worden dus geen dieren gedood voor het leer! 

 

Oh no - vetvlek op suede!

Zitten er vetvlekken in suède, doe dan wat azijn op een tandenborstel en wrijf voorzichtig over de vlek. Is de vlek wat groter pak dan een nagelborstel.

 

Maat niet voorradig?

Mocht jouw maat niet meer voorradig zijn, laat dan je email adres achter online bij 'Out of Stock' balkje. Je krijgt dan automatisch een update als ze weer beschikbaar zijn. 

 

Grote of kleine maat? Made to Measure

BOTTINES bied de mogelijkheid om een paar op maat te laten maken, mocht je een kleine/grote/brede maat hebben. We kunnen maat 35 - 46 aanbieden, en 'extra breed'. Deze 'made to measure' service kost 50 euro meer dan de normale online prijs, en het is helaas niet mogelijk om te retourneren. Voor meer informatie = info@bottines.nl

 

Waar te koop?

BOTTINES heeft de exclusiviteit voor al haar schoenenlijnen en verkoopt al haar items alleen via Bottines.nl en via Pop Up initiatieven, zodat jij nog een beetje origineel kan blijven! 

Verzending ook buiten Nederland?

BOTTINES verzendt binnen Nederland kosteloos. Vaak heb je jouw pakket binnen twee dagen al binnen. Je ontvangt automatisch een email met track & trace link zodra jouw pakket ingepakt is. Als er alleen bandjes worden besteld, dan zijn er verzendkosten van € 3.

BOTTINES verstuurd ook naar andere landen (wereldwijd). De kosten hiervoor worden automatisch berekend in het 'check-out' proces in de webshop.

 

Betaalmethodes

Je kunt bij ons met iDEAL, credit card (VISA, MasterCard en AMEX), Bancontact en Paypal betalen. 

 

Ruilen / Retourneren

Je mag de BOTTINES altijd ruilen of retourneren binnen 14 dagen, zolang ze maar ongedragen zijn. Het is handig om eerst een email te sturen naar info@bottines.nl dat je ze wilt ruilen/retourneren, zodat wij hiervan op de hoogte zijn. De verzendkosten van BOTTINES naar klant zijn inbegrepen, de retourkosten zijn niet inbegrepen (pakket is € 6.75 euro).

Retouradres:
Inge van Meer
Julianalaan 87
2051 JN Overveen

Graag het retourformulier met jouw naam en aangekruiste optie (ruilen of retourneren) mee terugsturen in de doos zodat BOTTINES het bedrag zo snel mogelijk kan crediteren, of de juiste schoenen kan opsturen.