Veelgestelde vragen

Pasvorm

Op elke productpagina staat de maatvoering beschreven om je te helpen de juiste maat te kiezen. 

Zo zijn onze enkellaarsjes zijn gemaakt op een Franse leest. Over het algemeen vallen ze daardoor wat smaller. Hierbij het advies voor de modellen:

Onze sandalen vallen normaal. Draag je een halve maat, dan adviseren wij een halve maat groter te nemen. Tenzij je smalle voeten hebt, dan adviseren wij een halve maat kleiner. Ook onze raffia schoenen vallen normaal. Heb je een wat bredere voet, ga dan voor model Eve! Model Carly is dan minder geschikt. 

Onze leren handschoenen hebben een eigen maattabel. Om de juiste maat te bepalen, wikkel je een meetlint om het breedste punt van je hand terwijl je een losse vuist maakt. Gebruik de hand waarmee je schrijft. 

Tip: twijfel je tussen twee maten? Bestel ze dan in één keer en beperk het risico op vaker dan één keer retourneren!

Materialen 

Alle materialen die BOTTINES gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit, en we proberen zoveel mogelijk met 100% natuurlijk gelooid leer te werken. Dit is beter voor het milieu en beter voor jou. Voor de handschoenen is dit helaas niet mogelijk. Het leer dat hiervoor wordt gebruikt bevat zo min mogelijk chemische toevoegingen en voldoet aan de eisen die vanuit de Europese Unie worden gesteld. Alle binnenzolen van onze schoenen zijn van leer. De enkellaarsjes en sandalen hebben een rubberen buitenzool. De raffia schoenen hebben allemaal volledig leren zolen. 

Al het leer wat ons atelier gebruikt is gecertificeerd en is van dieren die al overleden zijn. Er worden dus geen dieren gedood voor het leer! 

Oh no - een vetvlek op het suède!

Zitten er vetvlekken in suède, doe dan wat azijn op een tandenborstel en wrijf voorzichtig over de vlek. Is de vlek wat groter pak dan een nagelborstel.

Maat niet voorradig?

Mocht jouw maat niet meer voorradig zijn, laat dan je email adres achter bij de 'Out of Stock' melding. Je krijgt dan automatisch een update als ze weer beschikbaar zijn! 

Waar te koop?

Wij verkopen onze items alleen via Bottines.nl en via Pop Up initiatieven, zodat jij nog een beetje origineel kan blijven! Vanwege een verhuizing naar New York zullen wij in elk geval tot september 2025 geen pop-up events organiseren.

Verzending ook buiten Nederland?

Verzendkosten binnen Nederland en België nemen wij voor onze rekening bij bestellingen boven € 100,-. Vaak heb je jouw pakket binnen twee dagen al binnen. Je ontvangt automatisch een email met track & trace link zodra jouw pakket ingepakt is. 

Wij versturen ook naar andere landen binnen Europa. De kosten hiervoor worden automatisch berekend in het 'check-out' proces in de webshop. In overleg verzenden wij ook naar andere landen buiten Europa. 

Betaalmethodes

Je kunt bij ons met iDEAL, credit card (VISA, MasterCard en AMEX), Bancontact en Paypal betalen. 

Ruilen / Retourneren

Zie voor meer informatie over ruilen of retourneren onze uitgebreide pagina over dit onderwerp.