La Botte Gardiane X BOTTINES - 'L Histoire'

De kleinschalige fabriek waar de enkellaarsjes, loafers en sandalen worden gemaakt werd in 1958 opgericht in een dorpje tussen Nîmes en Montpellier, en groeide snel uit tot specialist in de fabricage van Camargue cowboy laarzen.

In 2007 kreeg dit familiebedrijf, La Botte Gardiane, de onderscheiding van het Franse ministerie van Economie voor hun vakmanschap en “Manufacturing Excellence” en voor het modehuis Céline maakten zij ook laarzen.

Alle schoenen worden met de hand gemaakt en met de beste leer- en suedesoorten uit Frankrijk. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met plantaardige looistoffen; gemaakt van de schors van de kastanje, eik en rozemarijn en de meeste kleuren bevatten dus geen chroom. Bovendien is het een 100% Frans product, wat tegenwoordig zeer zeldzaam is.

Monocle maakte een reportage over dit prachtige atelier La Botte Gardiane

BOTTINES heeft de exclusiviteit voor het merk in Nederland, en verkoopt de collectie via deze website en pop-up stores.

De collectie wordt samengesteld door Marjolein en gemaakt door La Botte Gardiane. De enkellaarsjes met bandjes zijn inmiddels een bestselling klassieker geworden. Marjolein bedacht de mogelijkheid om de bandjes af te wisselen, en in verschillende materialen te laten maken.

La Botte Gardiane
Sinds begin 2015 verkoopt BOTTINES ook de luxe sneakers van Zespa Aix-en-Provence

WE LOVE & SUPPORT #madeinfrance #handmade #hautdegamme #fairfashion

Instagram: @bottines_handcraftedfootwear