La Botte Gardiane X BOTTINES - 'L Histoire'

De kleinschalige fabriek waar de enkellaarsjes van BOTTINES worden gemaakt werd in 1958 opgericht in een dorpje tussen Nîmes en Montpellier, en groeide snel uit tot specialist in de fabricage van Camargue cowboy laarzen.

In 2007 kreeg dit familiebedrijf, La Botte Gardiane, de onderscheiding van het Franse ministerie van Economie voor hun vakmanschap en “Manufacturing Excellence” en voor het modehuis Céline maakten zij ook laarzen.

Alle schoenen worden met de hand gemaakt en met de beste leer- en suedesoorten uit Frankrijk. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met plantaardige looistoffen; gemaakt van de schors van de eik, kastanje en rozemarijn en de meeste kleuren bevatten dus geen chroom. Bovendien is het een 100% Frans product, wat tegenwoordig zeer zeldzaam is.

Monocle maakte een reportage over dit prachtige atelier La Botte Gardiane

 

BOTTINES heeft de exclusiviteit voor het merk in Nederland, en verkoopt de collectie via deze website en via pop-up stores.

De collectie wordt samengesteld door Inge en gemaakt door La Botte Gardiane. De enkellaarsjes met bandjes zijn inmiddels een bestselling klassieker geworden. De bandjes kunnen worden afgewisseld en in verschillende materialen worden gemaakt.


WE LOVE & SUPPORT #madeinfrance #handmade #hautdegamme #fairfashion

Instagram: @bottines_handcraftedfootwear