Onze producten uit Zuid-Frankrijk

Echte ambacht

Alweer 10 jaar werken wij samen met het Franse merk La Botte Gardiane uit de Camargue (Zuid-Frankrijk). Zij produceren onze suède enkellaarsjes, de bandjes voor om de enkellaarsjes en de bijpassende broekriemen.

La Botte Gardiane is een familiebedrijf dat wordt gerund door twee broers en hun zus, die het bedrijf van hun vader overnamen. Al hun producten worden worden met de hand gemaakt, in hun eigen atelier in Aigues-Vives. Het leer dat zij gebruiken is van de hoogste kwaliteit die er te krijgen valt en grotendeels afkomstig van leerlooierij Degermann, die ook aan grote modehuizen als Hermès leveren. Het leer is bovendien op een natuurlijke manier gelooid. Dit betekent dat schadelijke chemicaliën zijn vervangen door bijvoorbeeld de schors van een eik, rozemarijn of kastanje.

Over de Camargue

De Camargue omhelst de uitgestrekte moerasgebieden van Zuid-Frankrijk. Het is het gebied van de witte wilde paarden, de zwarte stieren en de roze flamingo's. De natuur is werkelijk adembenemend mooi. De Camargue is ook het gebied van les gardianes, de Franse cowboys die vanaf de rug van hun paarden de stieren en koeien bij elkaar houden en verzorgen. Het is voor deze cowboys dat de laarzen oorspronkelijk in 1958 werden ontworpen. 

In 2007 ontving La Botte Gardiane van de Franse overheid het certificaat “Living Heritage Company”. Voor het modehuis Céline maakten zij Camargue laarzen. Monocle maakte een reportage.