Over onze Griekse sandalen

In 2017 lanceerden wij onze collectie leren sandalen onder eigen label. Gebaseerd op de traditionele Griekse sandaal zoals we deze allemaal kennen, maar met een eigen, meer elegante en vrouwelijke twist.

Echte ambacht

Ook onze sandalen worden op een ambachtelijke manier gemaakt, deze keer in een klein atelier in de Griekse Peloponnesos. Onze schoenmaker leerde het vak van zijn vader en hielp hem op zijn elfde al met het maken van schoenen. Later opende hij een eigen schoenenzaak met schoenen uit Spanje en Italië. De recessie hakte er hard in en dus besloot hij om zelf weer schoenen te gaan maken. Na drie jaar vond hij de beste leerleverancier in Kreta en een fabriek die exclusief voor hem de unieke flexibele rubberen zolen kon maken. Pas toen vond hij de kwaliteit goed genoeg om ze daadwerkelijk te gaan verkopen, in zijn eigen kleine winkeltje op een paar uur rijden van de hoofdstad Athene. Sinds 2017 produceert hij daarnaast onze collectie. Doordat elke sandaal door hemzelf en volledig met de hand wordt gemaakt, is onze oplage beperkt. Dat maakt ze extra speciaal!

Natuurlijk gelooid leer

Ook onze sandalen zijn een verantwoorde keuze. Alle sandalen zijn gemaakt van natuurlijk gelooid leer, afkomstig van een van de beste leerleveranciers van Europa in Kreta. Dat het leer natuurlijk gelooid is betekent dat er uitsluitend natuurlijke producten worden gebruikt in het looi proces en geen schadelijke chemicaliën. Dit betekent dat deze sandalen ook geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor chroom. 

Natuurlijk gelooid leer is iets kwetsbaarder dan geraffineerd leer. Door het zonlicht wordt de zool van de schoen bijvoorbeeld iets donkerder. Tip: zet je sandalen voordat je ze gaat dragen een aantal uren in het daglicht. Dan verkleurt de zool al iets en wordt de afdruk van je voet op de zool iets minder.

Flexibele, rubberen zool met extra ondersteuning

Sinds de lancering zijn onze sandalen erg populair. Door het hoge draagcomfort hebben we een groot aantal terugkerende klanten:

Bekijk onze uitgebreide collectie van leren sandalen en leren slippers en kies zelf je favoriete paar!