Raffia schoenen

raffia

BOTTINES komt met een nieuwe exclusieve schoenenlijn gemaakt van natuurlijk materiaal raffia. De schoenen worden duurzaam geproduceerd in Marokko, waar Bottines nauw samenwerkt met een collectief van twintig vrouwen. Deze vrouwen zijn gespecialiseerd in handwerk en verdienen op deze manier een eerlijk loon. 

Raffia is een materiaal dat wordt gemaakt van palmblad. Het blad wordt gestript tot repen, welke vervolgens gedroogd worden. De repen worden met natuurlijke kleurstoffen gekleurd in verschillende frisse zomerkleuren. Daarna worden ze met de hand geknoopt. De diverse technieken die worden toegepast tijdens dit knopen, zorgen ervoor dat elk paar sandalen een uniek patroon heeft. Het eindresultaat is een ambachtelijk en helemaal natuurlijk product. Raffia voelt zacht aan en ademt goed, wat het tot een comfortabel materiaal maakt voor de warme zomermaanden.

De toenemende vraag naar vegan schoenen
Steeds vaker krijgt BOTTINES de vraag of er ook vegan schoenen geproduceerd kunnen worden. Natuurlijk is dit een begrijpelijke en goede vraag: we willen allemaal zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk zijn. Maar, als je kritisch gaat kijken naar wat alternatieven zijn, kom je uit op nepsuède en nepleer, wat van PVC gemaakt is. Ja, van plastic dus! Dan is er nog vegan ananasleer; deze variant is helaas nog niet ver genoeg ontwikkeld om een echt mooie schoen mee te maken. Raffia is in onze visie een mooi natuurlijk alternatief.